Saako lemmikkisi riittävästi vitamiineja ja hivenaineita?

Eläimet tarvitsevat vitamiineja ja hivenaineita tasaisen kehityksen ja hyvän yleiskunnon ylläpitämiseksi. Tarpeet vaihtelevat lemmikin iän, koon ja elämänvaiheen sekä ruokinnan mukaan.

Aptuksen vihreä sarja on kehitetty pitämään lemmikin yleiskuntoa yllä. Erityisesti tiineys, imetys, pentuaika, ikääntyminen ja sairastelu ovat tilanteita, joissa vitamiinien ja hivenaineiden tarve on kohonnut. Myös silloin kun eläin syö pelkkää kotiruokaa tai raakaravintoa, vitamiinien ja hivenaineiden riittävän saannin voi varmistaa ravintolisällä. Aptuksen vihreän sarjan monipuolisista kivennäis- ja täydennysrehuvalmisteista löytyy sopiva valmiste niin pennuille, työ- ja kilpakoirille kuin ikääntyville lemmikeillekin.

Aptus Multidog tabletteja ja jauhetta käytetään, kun täysikasvuinen koira tarvitsee vitamiineja ja kivennäisaineita. Ne voivat olla tarpeen esimerkiksi silloin, kun lemmikkiä ruokitaan kotiruualla, raakaravinnolla, eliminaatiodieetin yhteydessä tai toipilasaikana. Vitamiinien tarve lisääntyy myös tiineyden ja imetyksen aikana. Ei sisällä viljaa, sisältää soijaa, laktoositon.

Aptus Multidog Junior jauhe sopii koiranpennuille tilapäiseen vitamiinien ja kivennäisaineiden lisääntyneeseen tarpeeseen. Käytetään kun pentukoiralle syötetään kotiruokaa tai raakaravintoa  (kalsium-fosforisuhde 1,5:1). Ei sisällä viljaa, soijaa tai maissia, laktoositon.

Aptus Multidog Senior tabletit on tarkoitettu täysikasvuiselle koiralle lisääntyneeseen vitamiinien ja hivenaineiden tarpeeseen, esimerkiksi toipilasaikana, raakaravinnon vitamiinilisänä ja ikääntyville koirille. Valmiste ei sisällä kalsiumia eikä fosforia. Sisältää soijaa, laktoositon.

Aptus Calphosum D jauhe sisältää kalsiumia, fosforia ja D-vitamiinia. Valmiste sopii sekä koirille että kissoille, joiden kalsiumin tarve on lisääntynyt (kalsium-fosforisuhde 2:1).

Aptus Multicat tabletti on kissan päivittäinen lohenmakuinen ravintolisä. Valmistetta käytetään esimerkiksi tiineyden ja imetyksen aikana sekä kasvaville pennuille kolmen viikon iästä alkaen. Suositellaan käytettäväksi myös, jos kissan ruokavalio sisältää paljon lihaa ja kalaa. Sisältää soijaa, laktoositon.

Aptus Uri-Flex purutabletti on täydennysrehuvalmiste virtsateiden hyvinvoinnin tueksi. Sitä suositellaan koirien ja kissojen virtsatieongelmien ennaltaehkäisyyn sekä virtsatiesairauksien muun hoidon yhteydessä täydentävänä valmisteena. Aptus Uri-Flex sisältää D-mannoosia, glukosamiinia ja karpalouutetta. Se suojaa virtsateitä, ehkäisee bakteerien kiinnittymistä virtsateiden  seinämiin, alentaa virtsan pH:ta sekä vähentää virtsan ammoniakin tuoksua.

Aptus Apto-Flex siirappia sekä Aptus Glyco-Flex MSM Mini ja Maxi purutabletteja käytetään kissojen ja koirien nivelten hyvinvoinnin tukemiseen sekä nivelvaurioista ja nivelvaivoista palautumiseen. Valmistetta voidaan tarvittaessa käyttää myös ennaltaehkäisevästi nivelen toimintakyvyn ja aineenvaihdunnan tukemiseen.

Aptus Puppyboosteri on suun kautta annettava erittäin energiapitoinen pasta koiran- ja kissanpennuille. Käytetään erityisesti pienille tai alipainoisille pennuille sekä aikuisille toipilasaikana riittävän energiansaannin turvaamiseksi.