Uudistettu Drontal comp on nyt Dronbits

Koirien sisäloisten häätöön tarkoitettujen Dronbits tablettien maittavuutta on parannettu ja tutkimusten mukaan yhdeksän kymmenestä koirasta ottaa tabletin makupalana. Dronbits tehoaa kerta-annoksena kaikkiin merkittäviin sisäloisiin koirilla, myös ekinokokkiin. Luunmuotoiset tabletit on pakattu käteviin kahden tabletin pakkauksiin, joita saa apteekista ilman reseptiä.

Sisäloiset eivät välttämättä näy ulospäin aikuisella koiralla, mutta ulosteiden mukana levivät munat ylläpitävät tartuntariskiä muille koirille. Pennuilla loistartunta voi pahimmillaan olla kohtalokas. Huonokuntoinen turkki, pömpöttävä vatsa, laihtuminen, oksentelu ja ripuli, yskä sekä selittämättömät tulehdukset ovat merkkejä sisäloisista. Oksennuksessa tai ripulissa nähdään vain harvoin matoja ja tällöin kyseessä on massiivinen loistartunta. Tarvittaessa eläinlääkäri voi varmistaa loistartunnan esimerkiksi ulostenäytteen avulla.  

Dronbits annostellaan koiralle 1 tabletti/10 kg. Tabletit voidaan antaa ruoan kanssa tai ilman ruokaa. Uuden loistartunnan riskin vähentämiseksi ulosteet on hyvä kerätä ja hävittää huolellisesti vuorokauden ajan lääkityksen jälkeen. Dronbitsia ei saa antaa tiineyden kahden ensimmäisen kolmanneksen aikana, mutta yksittäinen hoito tiineyden viimeisen kolmanneksen tai imetyksen aikana on osoitettu turvalliseksi.

Tarkemmat tuotetiedot.

Teksti: Karoliina Laine, eläinlääkäri