Suojaa lemmikkisi puutiaisilta

Kevät tuo tullessaan lämmön ja sen mukana myös puutiaiset eli tutummin punkit. Koirien ja kissojen suojaaminen punkeilta vähentää myös ihmisten vaaraa altistua punkkien välittämille sairauksille. Tehokkaimmin tämä onnistuu, kun lemmikille valitaan valmiste, joka karkottaa ja tappaa punkit jo ennen niiden kiinnittymistä.

 

Bayvantic paikallisvaleluliuos koirille

Bayvantic karkottaa ja tappaa puutiaiset ennen kuin ne ehtivät purra ja imeä verta. Lisäksi Bayvantic suojaa koiraa hyttysten pistoilta. Iholle annosteltavan kerta-annoksen teho kestää neljä viikkoa. Tuote sopii kaikille koiraroduille myös tiineyden ja imetyksen aikana.

 

Seresto panta koirille ja kissoille

Seresto on puutiaiset karkottava ja tappava panta, joka sopii sekä koirille että kissoille. Lääkeaineet vapautuvat patentoidun pannan rakenteesta eläimen iholle ja turkkiin tasaisina pitoisuuksina 8 kuukauden ajan. Pannassa on kaksi erillistä turvamekanismia, joiden ansiosta lemmikki ei voi jäädä kiinni esimerkiksi oksaan. Seresto on vedenkestävä eikä sen käyttö estä uimista tai kahlailua.

Bayvantic vet paikallisvaleluliuos Seresto vet panta
  • Koirille
  • Tehoaa 4 viikkoa
  • Koira saa uida ja kahlailla 2 vrk kuluttua annostelusta
  • Suojaa puutiaisten ja hyttysten välittämiltä sairauksilta
  • Sopii kaikille koiraroduille
  • Koirille ja kissoille
  • Tehoaa 8 kuukautta
  • Vedenkestävä
  • Suojaa puutiaisvälitteisiltä sairauksilta
  • Sopii kaikille roduille

Saatavilla apteekista ilman reseptiä. Lue pakkausseloste ennen käyttöä.

Seresto vet. panta kissoille ja koirille enintään 8 kg, Seresto vet. panta koirille yli 8 kg
Vaikuttavat aineet:
Imidaklopridi ja flumetriini. Kohde-eläinlajit: Kissa ja koira. Käyttöaiheet: Valmisteella on kahdeksan kuukautta kestävä akarisidinen (tappava) ja karkottava (puremista ehkäisevä) vaikutus puutiaisia vastaan. Kirpputartuntojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn 7−8 kuukauden ajan. Vasta-aiheet: Ei saa käyttää alle kymmenen viikon ikäisille kissanpennuille eikä alle seitsemän viikon ikäisille koiranpennuille. Haittavaikutukset: Lieviä iho-oireita ja karvanlähtöä voi esiintyä pannan kosketuskohdassa. Oireet häviävät yleensä 1−2 viikossa ilman että pantaa tarvitsee poistaa. Harvinaisissa tapauksissa voi esiintyä ihotulehdusta ja hermostollisia oireita, apeutta, ruokahalun muutoksia, kuolaamista, oksennuksia tai ripulia. Pakkaukset: 38 cm panta kissoille ja koirille enintään 8 kg; panta 70 cm koirille yli 8 kg.

Bayvantic vet paikallisvaleluliuos koirille
Vaikuttavat aineet:
Imidaklopridi ja permetriini. Lääkemuoto: Paikallisvaleluliuos. Kohde-eläinlaji: Koira. Käyttöaiheet: Akarisidinen ja karkottava vaikutus puutiaisia vastaan. Karkottaa hyttyset, hietasääsket sekä pistokärpäset. Kirppu- ja väivetartuntojen hoitoon. Vasta-aiheet: Ei alle 7 viikon ikäisille tai alle 1,5 kg:n painoisille koiranpennuille. Ei kissoille. Haittavaikutukset: Harvinaisissa tapauksissa voi ilmetä ohimeneviä iho-oireita, väsymystä, käyttäytymismuutoksia, maha-suolisto-oireita tai hermostoperäisiä oireita. Pakkaukset: 4 x 0,4 ml; 4 x 1,0 ml; 4 x 2,5 ml; 4 x 4,0 ml, 4 x 6,0 ml.