Luonnolliset feromonit lemmikin hyvinvointiin

Lemmikki voi kokea stressiä monissa eri tilanteissa ja monin eri tavoin. Tyypillisimmin stressi huomataan, kun eläimen käytös alkaa häiritä omistajaa. Kissojen ehkä kiusallisin käytöshäiriö on virtsamerkkailu. Monesti päänvaivaa aiheuttavat myös kissojen väliset konfliktitilanteet. Koirat puolestaan kärsivät kovista äänistä kuten ukkosesta ja ilotulitteista. Ihmisen parasta ystävää voi tukea muissakin stressaavissa tilanteissa.

Uutuus: Feliway Friends monikissatalouksiin

Feliway Friends sisältää kissan nisäferomonianalogia (C.A.P.). Nisäferomonin tarkoitus on lisätä pentujen ja emon välistä kiintymyssuhdetta ja luoda pennuille turvallinen olo. Feliway Friends edesauttaa kissojen sosiaalisten suhteiden syntymistä ja lisää halua olla toisen kissan lähellä. Tästä on apua, kun kissatalouteen tulee uusi kissa sekä kissojen välisissä konflikteissa. Feliway Friends auttaa kissoja sopeutumaan toisiinsa ja vähentää niiden välillä esiintyviä jännitteitä ja aggressioita.   Feliway Friends haihdutin kytketään siihen tilaan, jossa kissat viettävät eniten aikaansa. Tarvittaessa kaikille kissoille voidaan asentaa oma haihdutin. Lisäksi tulee huolehtia, että kissoilla on riittävästi lepo- ja piilopaikkoja, käymälöitä sekä mahdollisuus ruokailla rauhassa. Kissoille tulee järjestää myös mielekästä tekemistä, esimerkiksi leikkihetkiä omistajan kanssa.  

Feliway on nyt Feliway Classic – vain nimi muuttuu

  Feliway Classic sisältää synteettistä kissan naamaferomonia (F3). Kissa merkitsee reviiriään naamaferomoneilla, kun se puskee poskellaan muun muassa huonekaluja, seiniä ja ihmistä. Turvattomuuden tunne, ahdistuneisuus ja pelko voivat saada kissan merkitsemään reviirinsä virtsalla, kynsimään pintoja tai käyttäytymään muuten normaalista poikkeavalla tavalla. Turvattomuutta saattavat aiheuttaa muutokset kissan elinympäristössä, kuten muutto, remontti, uusi perheenjäsen tai juhlat. Muita stressaavia tilanteita voivat olla matkustaminen ja eläinlääkärikäynti. Feliway Classic luo kissalle turvallisen olon, jolloin ahdistuneisuus lievittyy ja häiriökäyttäytyminen loppuu. Feliway Classic -tuotesarjassa on pistorasiaan laitettava haihdutin ja liuos sekä suihke.  

Adaptil auttaa koiraa uusissa ja jännittävissä tilanteissa

  Adaptilin synteettinen koiran nisäferomoni (D.A.P.) tyynnyttää koiraa ja luo sille turvallisen olon. Se sopii käytettäväksi kaikissa uusissa ja pelottavissa tilanteissa, jotka voivat aiheuttaa koiralle stressiä, kuten pennun tulo uuteen kotiin, koulutustilanteet, matkustaminen, eläinlääkärissä käynti tai yksinjääminen. Adaptil rauhoittaa myös ukkosella ja uutenavuotena. Adaptil-tuotesarjassa on pistorasiaan laitettava haihdutin ja liuos, suihke sekä panta. Feromonituotesarjasta voidaan valita eläimen tarpeeseen sopivin valmiste sen mukaan minkä asian eläin kokee ahdistavaksi. Tarvittaessa voidaan käyttää useampaa valmistetta.