Koiraa on karvoihin katsominen

Hyvinvoiva iho ei hilseile, turkki on kiiltävä ja tuoksuu hyvältä. Koiran pesemisen tarve vaihtelee sen turkin laadun, rodun ja käyttötarkoituksen mukaan. Matalajalkaisten koirien mahanalusta saattaa joutua huljuttelemaan päivittäin, näyttelykoiraa pestään esiintymisten tahtiin, kun taas ulkotarhassa viihtyvä paksuturkkinen rotu saa kylvyn kerran kesässä. Koiraa voi joutua pesemään myös silloin kun se on innoissaan kieriskellyt mutaojassa, se ui paljon tai sillä on iho-ongelmia.

Pesuaineeksi kannattaa valita tehokas ja hellävarainen tuote. Aptus Derma Care Soft Wash vahvistaa ihon suojakerrosta ja kosteuttaa ihoa. Se sopii niin normaalille kuin allergiselle tai iho-ongelmaiselle koiralle ja kissalle. Pesuvaahtoa voi käyttää päivittäin ja se sopii kaikille turkkilaaduille.

Ihon ongelma-alueille, kuten erityisen kuiville tai ärtyneille kohdille voidaan pesun jälkeen levittää Aptus Derma Care Moisturizing Geliä. Se kosteuttaa ja vahvistaa ihon suojakerrosta sekä vähentää bakteerien ja sienten kasvua iholla. Geeliä voidaan käyttää pitkäkestoisesti päivittäin. Aptus Derma Care Concentrate sopii käytettäväksi ihopoimuissa sekä varvasväleissä. Se hillitsee bakteerien ja sienten kasvua sekä kosteuttaa kuivaa ja herkkää ihoa.

Ihon hyvinvointia voidaan tukea myös sisäisesti. Aptus DermaFlex purutabletit maistuvat niin hyviltä, että ne menevät makupalasta. Ne sisältävät välttämättömiä rasvahappoja, aminohappoja ja vitamiineja. Karvanlähdön aikaan ja turkin vahvistamiseksi esimerkiksi näyttelyihin voidaan käyttää Aptus Biorion biotiini-metioniini–valmistetta.