Aptus Relax - levollisen käyttäytymisen tukemiseen

Lemmikki voi kokea stressiä, ahdistusta tai pelkoa, jolloin se alkaa käyttäytyä ei-toivotulla tavalla. Ei-toivottu käytös voi olla eläimelle itselleen vahingollista tai hankaloittaa lemmikin ja omistajan normaalia arkea. Aptus-sarjan Aptus Relax purutabletti tukee koirien ja kissojen levollista käyttäytymistä.

Koirilla stressi voi ilmetä iho-oireina, turhana haukkumisena, sisäsiisteyden puutteena, reaktiivisuutena, rauhattomuutena varsinkin yöllä, huonona keskittymiskykynä, oppimiskyvyn puutteena, pakkomielteisenä käytöksenä tai ilottomuutena.

Kissoilla ahdistukseen voi liittyä liiallinen turkin nuoleminen, ääntely, virtsamerkkailu, pintojen kynsiminen, piiloutuminen tai arvaamaton käytös.

Tyypillisesti stressiä aiheuttavat elinympäristön muutokset, kuten muuttaminen, lomamatkat, hoitolassa olo, remontointi, juhlapyhät ja vieraat. Lemmikki voi kokea ahdistusta hoitotoimenpiteissä, esimerkiksi kynsien leikkaamisen tai turkin trimmaamisen yhteydessä. Koirilla yleisimpiä syitä arkea haittaavalle käyttäytymiselle ovat ääniarkuus ja yksinjäämisen pelko.

Aptus Relax vähentää pelkokäyttäytymistä ja auttaa pitämään stressitasoa matalana. Relaxia voidaan käyttää päivittäin tai tarvittaessa. Tällöin se annetaan vähintään puoli tuntia ennen pelottavaa tapahtumaa.

Hyvänmakuisen Aptus Relax purutabletin sisältämät ravintoaineet, tiamiini (B1-vitamiini), L-teaniini (vihreä tee -jauhe), L-tryptofaani, Calming Colostrum ComplexTM (C3), tukevat rauhallista käyttäytymistä.

Tarkemmat tuotetiedot ja annostus

Aptus Relaxia käytetään

  • kaikenkokoisille ja -ikäisille koirille ja kissoille
  • yksinjäämisen pelkoon
  • kovien äänien, kuten ukonilman tai ilotulituksen, aiheuttaman ahdistuksen yhteydessä
  • matkustamisen yhteydessä
  • ennen trimmausta tai eläinlääkärikäyntiä
  • elinympäristön muuttuessa, esimerkiksi muuton yhteydessä
  • uuden perheenjäsenen (ihminen tai eläin) liittyessä laumaan
  • kaikessa lemmikkiä stressaavissa tilanteissa

Saatavilla apteekeista, eläinlääkäriasemilta ja hyvinvarustetuista eläintarvikeliikkeistä.

Teksti: Farmaseutti Sanna Samio-Karine

22.2.2019