Käyttäytyminen

Hyvin käyttäytyvä lemmikki on helppo arjessa. Jos lemmikin käytös muuttuu nopeasti tai ilman selkeää syytä, on aina varmistuttava, ettei se ole kipeä. Toisinaan lemmikki saattaa kokea stressiä, ahdistusta tai pelkoa jotain asiaa kohtaan ja alkaa käyttäytyä ei-toivotulla tavalla. Feromonivalmisteet auttavat eläintä sopeutumaan ja tuntemaan olonsa turvalliseksi. Valmisteiden ohella elinolojen tarkistus ja kouluttaminen ovat tärkeä osa käyttäytymisen muuttamista.

Koira

Koirilla yleisimmät elämää hankaloittavat käytökset ovat ääniarkuus ja yksinjäämisen pelko. Myös matkustaminen voi toisille olla erittäin epämieluista. Koirat voivat ahdistua myös muuttamisesta, lomamatkoista, koirahoitolassa olosta, remontoinnista, juhlapyhistä tai vieraista.

Koiran synteettistä nisäferomonia sisältävät Adaptil-valmisteet tyynnyttävät ja luovat turvallisuuden tunteen. Adaptiliä voidaan käyttää kaikissa tilanteissa, joissa koira on henkisesti rasittunut, se tuntee stressiä tai ahdistuneisuutta.

Jos koira on aggressiivinen tai sen pelkotilat ovat erityisen voimakkaita, suosittelemme ottamaan yhteyttä eläinlääkäriin ja koirien käyttäytymiseen perehtyneeseen eläintenkouluttajaan.

Ehkäise etukäteen

Adaptil sopii käytettäväksi myös koiran tukemiseen uusissa tilanteissa, esimerkiksi pennun sopeutuminen uuteen kotiin, koulutustilanne, kilpailut ja näyttelyt sekä eläinlääkärillä käynti.

Adaptil haihdutinta käytetään sisätiloissa. Haihduttimen avulla feromoniliuos höyrystyy ja leviää huonetilaan.

Adaptil kaulapanta on koko ajan koiran mukana, joten se sopii käytettäväksi kaikissa tilanteissa.

Adaptil suihketta voidaan käyttää matkustamisessa sekä tilanteissa, joissa koira pysyy suihkutetun alueen lähellä. Suihkeella voidaan käsitellä esimerkiksi auto, kuljetuskoppa, koiran peti tai omat vaatteet. Valmistetta ei saa suihkuttaa koiraan. Varmistu aina ennen suihkuttamista, että suihkutettava pinta kestää käsittelyn.

Kissa

Kissoilla ahdistuksen huomaa helpoiten, jos se alkaa merkkailla sisälle. Kissat voivat myös kynsiä pintoja, piiloutua tai käyttäytyä arvaamattomasti. Useamman kissan taloudessa kissojen välille voi syntyä konflikteja eli tuijottelua, toisen estämistä, jahtaamista ja jopa tappeluita.

Kissa merkitsee tuttua ja turvallista reviiriään naamaferomoneilla hieroessaan päällään huonekaluja, seiniä ja ihmistä. Jos reviirillä tapahtuu kissaa hermostuttavia muutoksia, se saattaa ruveta merkitsemään turvatonta aluetta virtsalla ja kynsimällä. Turvallisuuden tunne voidaan palauttaa Feliway Classic -valmisteella.

Kissojen välistä ystävyyttä voidaan parantaa Feliway Friends-valmisteella. Se on kissan nisäferomonin synteettistä vastinetta ja edesauttaa kissojen välistä vuorovaikutusta ja toisen kissan hyväksymistä.

Ehkäise ongelmat etukäteen

Feliway Classic -valmisteella voidaan jo ennalta sopeuttaa kissaa uusiin ja jännittäviin asioihin, mm. muuttoon, matkustamiseen, hoidossa olemiseen ja uuteen perheenjäseneen. Saatavilla on haihdutin sekä suihke.

Kissat ovat hyvin perhekeskeisiä ja niiden lauma on tiivis yhteisö, johon uusien jäsenten liittyminen ei aina käy ihan helposti. Uusi kissa sopeutuu laumaan paremmin, kun otetaan jo ennalta käyttöön Feliway Friends haihdutin.