Hot spot -ihotulehdusKesällä vedessä viihtyviä koiria vaivaa usein märkivä ihotulehdus eli ”hot spot”. Koiran turkkiin jää kosteutta, jossa ihotulehdusta aiheuttavat bakteerit viihtyvät. Tulehduksen ensi oire on pieni, märän näköinen ja kovasti aristava alue esimerkiksi koiran kaulalla. Hoitamattomana märkivä tulehdus leviää nopeasti laajalle ihoalueelle. Osa koirista (erityisesti noutajat) saavat hot spotin kerta toisensa jälkeen.
 
Tehokkain ennaltaehkäisy on pitää tällaiset koirat pois vedestä tai ainakin kuivata ne huolellisesti uintimatkan jälkeen. Vaihtoehtoisesti säännöllinen pesu Vetriderm®-sarjan desinfioivalla K-Hex Shampoolla auttaa vähentämään bakteereja iholta, ja vähentää näin ihotulehduksen riskiä.
 
Alkavaa hot spot -tulehdusta voidaan yrittää pysäyttää kotikonstein leikkaamalla turkki isohkolta alueelta tulehtuneen alueen ympäriltä ja desinfioimalla iho esimerkiksi Vetriderm-sarjan K-Hex Spraylla. Jos tulehdus tästä huolimatta alkaa levitä tai jos koira ei anna koskea kipeään kohtaan, täytyy se viedä pikimmiten eläinlääkärille. Hot spotin perusteellinen hoito vaatii usein koiran rauhoittamista.

Lue lisää Vetriderm-sarjasta.